• Nieuwe ingang

 • NVC JO15-1 doet uitstekende zaken tegen Elinkwijk

  Zoals al vaker aangegeven, zijn de verschillen tussen de eerste 8 teams in deze 3e divisie niet zo groot. Niet zelden had NVC het idee dat er een beter resultaat had ingezeten, maar was het kwartje net de verkeerde kant opgevallen. Hopelijk is dat in 2020 anders en als vandaag een voorbode was, wie weet waar NVC dan op de ranglijst eindigt.

  Elinkwijk is een beduchte tegenstander. Staat te laag op de ranglijst door 4 punten aftrek door een misverstand met de KNVB, maar in de heenronde een van de betere teams waar van werd verloren, hoewel ook die pot een ander resultaat voor NVC had kunnen opleveren. Bij winst zou NVC weer over Elinkwijk wippen op de ranglijst.

  Zine-Dinne en Teun zaten wel op de bank, maar waren niet fit. Junior startte weer met Yanick achter spits Boet, die op zijn beurt veel verdedigende meters moest maken, althans zou maken.

  Het begin van de wedstrijd was wat flets. Elinkwijk had wel veel de bal op eigen helft zonder evenwel over de middenlijn te komen en NVC liep meestentijds er achteraan. De felheid ontbrak eigenlijk bij beide teams, hoewel technisch over en weer soms fraaie combinaties waren te zien. NVC was wat dreigend via Steven, maar zijn doelpogingen en voortzettingen miste precisie.

  In de 20e minuut was Elinkwijk ineens wel gevaarlijk en verscheen de spits alleen voor Christian. Laatstgenoemde wist de bal net genoeg te toucheren, zodat de bal op de paal ging. Goede redding en NVC ontsnapte.

  In de 29e minuut werd een corner van Tinos weggewerkt en op de rand 16 door Chris bezorgd bij Yanick in een overvol strafschopgebied. Yanick nam de bal fraai aan en in de draai schoot hij de bal knap binnen, 1-0! Uit het niets eigenlijk een voorsprong, heerlijk. NVC gaf niets meer weg in de eerste helft. Met name het centrum stond als een huis. 1-0 was dan ook de ruststand.

  Luciano kwam erin in de tweede helft, maar de beginfase was volledig voor Elinkwijk., dat ineens wel kansen kreeg. Het vizier stond echter niet op scherp bij de Utrechters. Alles vloog over en/of naast, maar NVC was het even kwijt. De Utrechtse storm was na 10 minuten uitgeraasd en NVC en Elinkwijk was weer die evenwichtige schaakpartij van voor de rust. Over en weer weinig aanvallende impulsen. De verdedigers over en weer telkens de baas.

  Toch was uit het niets in de 52e minuut ineens 2-0 en weer die dekselse Yanick die het net deed bollen. Luciano was uitgeweken naar de linkerflank en produceerde een gave voorzet, die door Yanick heel kalm in de hoek werd gekopt, 2-0! NVC op rozen en wedstrijd gespeeld. Elinkwijk dat daarvoor al opmerkelijk mak speelde, boog het hoofd nu helemaal en zou de rest van de wedstrijd niets meer creëren in de 16 van Christian.

  Vlak voor tijd beloonde Camiel zijn goede wedstrijd met een goal uit een corner. De bal werd eerst gemist door 2 NVC-ers, maar kwam voor de voeten van Camiel en met zijn nieuwe witte pantoffels schoot hij het leder achter de keeper, 3-0!

  Een heel efficiënt NVC dat naast de 3 doelpunten, slechts Boet nog een kans vanaf de rand 16 zag missen. Behoudens de fase kort na rust en die grote kans in de eerste helft, stond het zeer solide achterin bij NVC. Het kwartje viel dit keer dus wel de goede kant op, met doelpunten op de juiste momenten. NVC JO15-1 boekte aldus een knappe en goede zege op het sterke Elinkwijk. Wederom een sterk optreden op het eigen sportpark. Volgende week naar Zeist. Uit bij Jonathan, nummer 4 op de ranglijst. Als dat soort uitwedstrijden nu ook (nog eens) in winst worden omgezet, dan kan NVC JO15-1 oprecht weer ruiken aan de bovenste plaatsen. NVC JO15-1 is het jaar 2020 in elk geval sterk begonnen!