• NVC JO15-1 laat twee gezichten zien

  Na het bereiken van de knock-out fase van het bekertoernooi waren er twee oefenwedstrijden ingelast. Doordeweeks tegen 2e dvisionist FC Amsterdam. Na een kansloze eerste helft, werd in de tweede helft alsnog een hele knappe 2-2 behaald. Met een tevreden gevoel werd afgelopen zaterdag geoefend tegen Zeeburgia JO15-2 uitkomend in de 3e divisie. Die wedstrijd verliep minder goed en Zeeburgia won verdiend met 2-0.

  Met wat gemengde gevoelens werd er afgereisd naar het roemruchte Elinkwijk. Volgens onze data specialist een titelkandidaat. Met 15 man een complete selectie. Zine-Dinne bleek evenwel nog teveel last te hebben en zou op de bank blijven.

  Junior startte met de achterhoede waar hij tot nu toe eigenlijk de meeste wedstrijden mee begint: Christian op het doel, Owen, Roel, Camiel en Teun (vrnl). Op het middenveld werd Tinos geflankeerd door Chris en Ties. Voorin was Yanick spits met Gijs en Steven op de vleugels.

  Hoewel we ruimschoots op tijd waren en het aanvangstijdstip 13.00 uur was, bleken de boys uit Naarden niet wakker. Direct in de beginfase creeerde Elinkwijk drie 100% kansen, maar de wat slappe pogingen verontrustte Christian geenszins. Het spel van de eigen ploeg verontruste Junior wel. Steven wist zich als een van de weinigen aan de malaise te onttrekken en was zijn tegenstander de baas. Hij bracht - na 15 minuten eenrichtingsverkeer richting het Naardense doel - na een mooie actie de bal bij Yanick, die op 10 meter alle tijd kreeg om uit te halen. Helaas mikte hij precies op de keeper. Wat een kans! Snel daarna - na weer een goede actie van Steven - was de kans voor Gijs veel lastiger; hij schoot de bal ineens over.

  NVC leek dus in de wedstrijd te komen, maar ineens lag de bal in het net achter Christian. Een hoge voorzet werd losgelaten en vervolgens in het lege doel getikt. Na 20 minuten 1-0. Twee minuten later werd de score zelfs verdubbeld na halfbakken ingrijpen achterin, 2-0. Elinkwijk gaf in het vervolg van die eerste de regie niet meer uit handen. Op de ruststand van 2-0 was niets af te dingen. Teveel spelers speelde ondermaats. Het was slap.

  Donderspeech in rust. Junior greep in. Twee wissels doorgevoerd. Shivairo en Luciano kwamen erin. Gijs ging centraal achterin spelen.

  NVC was ook veel feller. Zonder dat dat nou meteen tot hele grote kansen leidde, was het wedstrijdbeeld wel totaal anders. NVC was nu de baas op het veld en Elinkwijk kwam juist niet meer aan voetballen toe. Uit een corner van Tinos kopte Gijs hard en mooi raak. Na 52 minuten was NVC JO15-1 weer terug in de wedstrijd, 2-1,

  NVC JO15-1 rook ook bloed. Elinkwijk moest meer en meer achteruit lopen. Kansen kreeg het al helemaal niet meer. Corners van NVC waren onverminderd gevaarlijk, maar de eindpass van NVC was vaak net niet goed. Toch was het wachten op de 2-2. In de slotfase werd Camiel naar voren gedirigeerd en hij was meteen daarna ook heel dicht bij de gelijkmaker, maar stuitte op de keeper.

  Het werd een meeslepend gevecht. In de 69e minuut een uitval van Elinkwijk met een schot van een meter of 20, dat zomaar onder het lichaam van Christian glipte, 3-1. Wat een sof.

  Direct daarna een goede diepe bal van Gijs waar Luciano achteraan ging en hij werd met de bal aan de voet onreglementair gestuit in de 16, penalty! Geel voor de verdediger die in zijn boosheid de bal ook nog eens wegschoot en zo direct nog een prent kreeg. Rood en wegwezen. Het paste in de meeslepende tweede helft. Tinos schoot de penalty binnen (3-2) en NVC ging nog eens op jacht naar de gelijkmaker. Steven worstelde zich op de achterlijn langs twee man en schoot bijna de 3-3 binnen, maar de keeper redde fraai. Twee corners nog, die wel het nodige gevaar opleverde maar geen goals. Ook de mee naar voren gekomen Christian kon nog bijna zijn hoofd tegen een bal krijgen. Na drie minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter af. 3-2 verlies.

  Zonde en niet nodig. Eerste helft werd er niet thuis gegeven door NVC (te slap) en kostbare individuele fouten maken de nederlaag zuur. Toch is er perspectief. Elinkwijk wordt door kenners gezien als titelkandidaat. Als je het hen zo lastig kan maken, dan lijkt NVC JO15-1 toch ook bovenin mee te moeten kunnen draaien. Ook de aanhang van Elinkwijk vond een gelijkspel een juistere uitslag. Helaas koop je daar niet zo veel voor. We gaan het zien wat de competitie brengt. Parijs is nog ver.