• Nieuwe ingang

 • NVC JO15-1 speelt ijzersterk, maar staat wel met lege handen

  NVC JO15-1 is sterk begonnen aan 2020. Na de zeer sterke wedstrijd tegen Jonathan volgde voor de voorjaarsvakantie nog een oefenwedstrijd tegen SDO JO15-1 in Bussum. In winterse omstandigheden werd niet goed gevoetbald, maar wel eenvoudig met 3-1 gewonnen van onze Bussumse vrienden.

  Na de vakantie volgde een doordeweekse oefenwedstrijd tegen 2e divisionist Waterwijk in Almere. Op de 2-0 zege van de jongens van Junior Hulst viel niets af te dingen.

  Een 3e Divisie VTT toernooi in Heiloo bij De Foresters zou het team helemaal moeten klaarstomen voor het vervolg van de competitie. NVC JO15-1 zou alle wedstrijden winnen op dit toernooi. Als beloning volgt nu op 13 juni as het VTT finale toernooi in Barendrecht. Na een toernooi in Duitsland wordt dit een mooie afsluiting van het seizoen!

  NVC JO15-1 heeft dus duidelijk de Schwung te pakken en de stemming was dan ook goed op deze zonnige zaterdag waar de nummer 3 op de ranglijst - DVS Ermelo ‘33 - langskwam in Naarden.

  Geen blessures, dus een complete selectie. Heerlijk zonnetje dus, maar wel een stevige bries. De wind deerde NVC niet en de start van NVC JO15-1 was overdonderend. Binnen 60 tellen bezorgde Luciano de bal bij Steven, die de bal fraai kapte en daarmee een open doel creëerde, maar op 6 meter voor het doel ramde hij met rechts hard tegen de paal. Niet veel later kreeg Steven een vrije schietkans, maar zijn schot ging voorlangs. Nog binnen de 10 minuten had Luciano tot 2 keer toe de 1-0 op zijn schoen, maar hij mikte 2 keer recht op de keeper. Weer kort daarna leek Steven dan toch de ban te breken, maar hij raakte de binnenkant paal. De rebound was niet aan Yanick en Luciano besteed. Wat een karrevrachten aan kansen en helaas allemaal niet besteed aan NVC JO15-1.

  Luciano was ongrijpbaar voor zijn man, maar in de 16 vandaag helaas niet scherp. Datzelfde gold helaas ook voor Steven. Het was een wonder en een raadsel dat het na 20 minuten niet 3-0 voor de thuisploeg stond. DVS kwam er niet aan te pas. Een door de wind bevangen bal viel zowaar nog tegen de buitenkant van de paal bij Christian, maar het in de competitie toch zo sterke DVS werd compleet van de mat gespeeld. Ook later in de eerste helft bleef het kansen regenen voor NVC. Owen stoomde vaak over rechts op en hoe hij in de 30e minuut de bal van 25 meter richting kruising kogelde, was magnifiek. Ook deze bal spatte echter uiteen op het houtwerk. De rebound lepelde Yanick over. Rust 0-0 en in de rust was iedereen er niet gerust op, want de voetbalwet zou waarschijnlijk weer opgang doen. Als jij de kansen niet benut, dan valt ie aan de andere kant. Het zou toch niet?

  Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld. De ingevallen Roel stoomde op en bezorgde de bal bij Luciano, maar de keeper lag dwars. Luciano kort daarna met wederom een schot op de keeper. Een kopbal werd niet veel later overgetikt. Weer kort daarna nam en kreeg Yanick alle tijd om vanaf 6 meter te schieten, maar ook deze bal ging er niet in. Was het de keeper of een voetje op de doellijn? Het was om moedeloos van te worden. Steven daarna nog eens op de voeten van de keeper. Nog binnen het kwartier na rust Chris met links te gehaast en niet zorgvuldig. Ook daarna had hij de 1-0 op zijn schoen, maar schoot hij te snel en te slap. Het publiek kon zijn ogen niet geloven. Wat een kansen had NVC in 50 minuten gecreëerd, maar nog altijd de brilstand.

  Toen in de 55e minuut ineens een uitbraak van DVS en jawel de voetbal wet ging helaas toch weer op. Het was een fraaie aanval van DVS en het betekende - hoe onrechtvaardig ook - de 0-1. Wereld op zijn kop, maar wel de keiharde realiteit. De spelers van DVS konden het zelf amper geloven, maar wat zou het?

  NVC JO15-1 was aangeslagen en kwam deze tegenslag eigenlijk niet meer te boven. De kansenregen droogde ook op. DVS counterde met een schot zelfs nog bijna naar 0-2 en in de slotminuten (toen Christian ook mee naar voren was gegaan), moest Owen nog aan de noodrem trekken. Het kostte hem een terechte uitsluiting.

  Zo bleef het 0-1 en beloonde NVC JO15-1 zich wederom niet en niet voor de eerste keer dit seizoen . Voetbal kan onrechtvaardig zijn en zeker niet wint altijd het beste team. Zo onrechtvaardig als vandaag hadden de Naarders het echter nog niet eerder meegemaakt.

  Plek 3 lijkt nu wel uit zicht. Alles staat evenwel dicht bij elkaar en plek 4 kan dus toch nog zeker. Daar moet NVC JO15-1 wel voor gaan, want op die plek horen ze minstens thuis.

  Volgende week nieuwe ronde en nieuwe kansen in Harderwijk bij VVOG.