• Nieuwe ingang

 • NVC krijgt langzaam kleur op de wangen ondanks nederlaag: 1-3

  Op een leeg en (bijna) verlaten Gemeentelijk Sportpark in Naarden, heeft NVC het net niet gered om de eerste punten bij te schrijven in deze prille competitie. Tegen Sporting Almere werd een 1-0 voorsprong in de laatste 20 minuten alsnog een nederlaag: 1-3.'

  NVC dat met enkele wijzigingen moest spelen wegens diverse absenties, was in het begin van de wedstrijd zoekende. Het frivole spel van de bewegelijke bezoekers, deed doelman Brian Peters in de beginfase al ingrijpen. NVC probeerde er sporadisch uit te komen maar stranden vaak net in de nauwkeurigheid van de eindpassing. Dat was jammer, want er lag vaak ruimte waar iets kon gebeuren. Sporting Almere combineerde in een hoog tempo, met een nummer 10 die het totale vierde klasse niveau in deze wedstrijd maximaal ontsteeg. Na wat tussentijdse omzettingen kreeg NVC steeds meer grip op Sporting Almere, zonder dat men echt gevaarlijk werd. Ook was Peters weer belangrijk voor de rust met goed ingrijpen.

  In de 36e minuut kreeg NVC aan de zijkant van het veld een vrije trap, De man achter de bal, Mauro Kleinveld, gaf het signaal voor een bewuste bal. De strak genomen bal werd hard in de 16 meter geplaatst, waar Tobias Ankone scherp naar de 1e paal kwam en de 1-0 binnentikte. Deze voorsprong werkte als doping voor de gastheren. Vlak voor rust was er een mogelijkheid om, misschien wel tegen de verhouding in, op 2-0 te komen. Rutger de Bondt en Thijs Boeschoten speelde een overtal situatie net iets te slordig uit.

  Tijdens de rust die vanwege het coronaprotocol in de buitenlucht diende plaats te vinden, konden de puntje op de i. Al werd de bespreking soms luidruchtig verstoort door het massale gejuich en aanmoedigingen vanaf het naburige hockeyveld. Kennelijk waren daar andere richtlijnen van kracht. Yassine El Fakir kon niet meer verder, en werd vervangen door Sjoerd Peters.

  Het duel, wat meer toeschouwers had verdiend, werd een echte (wed)strijd met een hoog amusementswaarde. Eerst ging een afstandsschot van Thijs Boeschoten rakelings over. De grootste kans was vanuit de actie van Tobias Ankone, die de bal in de korte hoek kon schuiven maar koos voor de voorzet wat helaas op niets uitliep. Aan de andere kant was het Jesse v.h. Land, die de bal van de lijn kon halen na mooie Almere aanval. Twintig minuten werd het overwicht van Sporting Almere omgezet in een doelpunt. Te laat reageren van back Colin de Jonge deed de bal toekomen bij de linksbuiten die de bal als een kanonskogel vrij achter Peters kon schieten: 1-1.

  NVC dat al veel energie in de wedstrijd had gestopt, liet de linies steeds groter worden. Toen Thijs Boeschoten voor een licht vergrijp zijn tweede gele kaart kreeg en kon vertrekken, werd het een lastig karwei. De voorsprong van Sporting Almere kwam na twee keer een inzet die werd gered door Peters. De voorzet die hierna volgde kon vrij tussen Thomas en Sjoerd Peters worden ingekopt: 1-2.

  De stempel die de ploeg vaak kreeg, mentaal dan op te geven, ging de ploeg met 10 man op zoek naar de gelijkmaker. Eerst was het Rutger de Bondt die zich losmaakte van zijn tegenstander en licht binnen de 16 meter werd aangetikt, Bleef in balans en kon weinig meer doen met het vervolg. Achteraf was de aanraking licht, maar had je nooit geweten wat de arbiter zou hebben gedaan met het contact als hij wel was gevallen. Het dicht bij de gelijkmaker was Tico Thomas, die een corner van Kleinveld vrij kon inkoppen. Helaas voor alles wat NVC een warm hart toedraagt, belande de kopbal over de goal. NVC dat alles of niets speelde, kreeg ook nog een derde treffer te verwerken, toen de organisatie helemaal weg was: 1-3.

  Toen de heer Fokker, afkomstig uit Middelharnis (Zeeland), bleef NVC wederom met lege handen achter. Kijkend naar de sterke tegenstander is verliezen geen schande, en is het ene verlies de andere niet. Een nederlaag met perspectief voor de toekomst.

  Door deze nipte nederlaag tegen Sporting Almere staat NVC nog wel op nul punten. Trainer Spermon baalt vooral waar de tegengoals uit zijn voortgekomen. Miste net ff op die momenten de scherpte om vol op de bal te gaan.Wij hebben deze wedstrijden nodig om van te leren. Ik heb genoeg positieve dingen gezien die we kunnen laten zien tegen tegenstanders waar we het echt tegen moeten doen.'
  \"Persoonlijke fouten zijn altijd het meest zure van voetbal en die horen er helaas bij. Ik vind wel dat we allemaal met het leeuwenhart en vuur geprobeerd hebben om de punten in Naarden te houden. Daar ben ik trots op, realistisch is dat Almere iets verder is in de ontwikkeling. Maar je ze ziet wat met passie spelen bijna kan opleveren. En dat we nog geen punten hebben is zuur maar niet het einde van de wereld, nog 23 potjes te gaan.
  \"Het is aan ons allen om dat om te gaan draaien, dus trainen trainen trainen. Dat zul je met deze beleving en passie moeten blijven doen, alleen dan kom je er weer uit. We proberen elke week te kijken hoe we wedstrijden kunnen winnen, ik heb vertrouwen in deze jongens en dit team. Zaterdag de uitwedstrijd tegen GeuzenMiddenmeer, daar gaan we weer vol vertrouwen heen.\"