• NVC lijkt klaar voor de competitie na remise tegen CTO'70: 0-0

NVC 1 heeft de laatste test voor de start van de competitie met 0-0 gelijkgespeeld voor de beker tegen CTO’70 uit Duivendrecht. CTO dat vorig seizoen afsloot als de nummer 3 van de 4e klasse E. Een mooie testcase naar de wedstrijd tegen BVV’31.

NVC gekenmerkt door wat blessures, kon weer een formatie het veld in die was gewijzigd sinds de laatste bekerwedstrijd. Nieuwbakken verzorger/fysio Jan van den Dungen krijgt deze week overuren om spelers weer klaar te krijgen voor de competitie. Tobias Ankone, Mike de Ruiter, Tico Thomas, Dennis v.d. Bosch, Fito Mathilda en Michiel Foppen stonden op het lijstje vooraf het duel. Na de warming up diende ook Sjoerd Peters zich in dit rijtje te vervoegen. Wel konden Thijs Boeschoten en Colin de Jonge weer op het wedstrijdformulier, wat meteen een basisplaats opleverde voor beide. Als je spelers mist bij een team, gaan er ook andere vensters open met mogelijkheden met andere spelers op posities die positief kunnen uitpakken.

In het begin van de wedstrijd was het aftasten geblazen voor beide ploegen. NVC speelde verzorgd, en wilde goed gevoel overhouden aan deze wedstrijd. De wedstrijd ging kabbelend op en neer, en nog vaak in een iets te laag tempo. Omdat beide organisaties prima stonden waren de mogelijkheden op 1 hand te tellen. De eerste mogelijkheid was voor CTO. De balvaste aanvallers waren een plaag voor de Naardense defensie, maar deze stond prima. Ook Brian Peters, kon zich een paar keer knap onderscheiden. NVC bleef ook niet achter……eerst was Boris Havik dichtbij een doelpunt, maar de grootste kans was vlak voor de rust voor Daan Schuurman. En strak aangemeten voorzet van Martijn Degenkamp kwam na een kopbal van Schuurman net niet tussen de palen.

In de rust werd Thijs Boeschoten uit voorzorg gewisseld voor Yassine El Fakir, Mauro Kleinveld bleef ook in de kleedkamer achter voor Rolph Overhaart.

Na de thee hetzelfde beeld. Beide ploegen speelde met een hoop inzet en energie. Voor NVC prima, omdat men zich goed kan optrekken als er veel strijd moet worden geleverd. De eerste grote kans na de rust was voor invaller Melvin v.d. Grint, die probeerde op afstand een afgeslagen bal niet binnen kon werken. De mooiste actie was van de gastheren, toen een middenvelder met een Messi-achtige beweging voor Peters kwam te staan, de aanvoerder van NVC bleef lang genoeg staan en hield zijn doel schoon. Het dichtst bij de overwinning was NVC. Dit was niet vanuit een kans, maar dat de bal twee maal toe binnen de 16 meter tegen een arm van een CTO verdediger werd geschoten. Ondanks de nieuwe regelgeving, besloot de verder de uitstekend leidende arbiter Philips, geen strafschop toe te kennen aan de bezoekers.
    Zo bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel en is het bekeravontuur voorbij voor NVC. Drie wedstrijden waarin veel geleerd is en lijkt NVC klaar voor het eerste competitietreffen.

Trainer Frank Spermon toonde zich na afloop tevreden over het verdedigende aspect van het spel van NVC. “Tegen CTO de nul houden, dat is niet vanzelfsprekend. Ik zie in dat aspect een goede organisatie met veel energie', verklaarde hij na afloop. ”Aan de bal moeten we meer brengen', benadrukt de oefenmeester. 'We hebben misschien iets te weinig gecreëerd. De voorbereiding heeft nu lang genoeg geduurd. Laat het nu maar beginnen. Laten we hopen dat er wat blessurespelers zullen terugkeren deze week. Al weet ik dat Jan (van den Dungen.red) ook geen wonderdokter is natuurlijk”.
    Spermon was positief: “Ik ben zeer tevreden met ons optreden en het punt. Ik ben zeer, zeer trots op mijn ploeg en onze tactiek. We hebben gecontroleerd gespeeld bij vlagen”.

NVC opent de competitie op zaterdag 19 september met de uitwedstrijd op Sportpark Oostermeent tegen BVV’31. De aftrap in Blaricum is om 14:30 uur. Steun kunnen deze spelers wel gebruiken.