• Nieuwe ingang

 • NVC NEEMT PRIMA AFSCHEID VAN SEIZOEN 21-22 IN BLARICUM: 1-3

  Het seizoen zit erop, NVC moet genoegen nemen met een gedeelde 6e plaats. Een plek die misschien hoger had kunnen uitpakken als er diverse oorzaken anders waren gelopen tijdens het seizoen. Maar in Naarden kan iedereen best een beetje tevreden zijn.

  Dat er toekomst is voor NVC 1, dat is totaal geen vraagteken. Met de groep die blijft, met daarbij de nieuwe aanwinsten, straalt de zon voor NVC voor komend seizoen daar waar maar 1 doel is, meedoen om de titel !

  Na een ongeslagen status van de afgelopen 6 wedstrijden was het frivole BVV’31 de tegenstander in de laatste krachtmeting van het seizoen. BVV dat aan een prima tweede seizoenshelft bezig is.
  De Naarders begonnen met enkele afwezigen die normaal in de basis zouden staan. Maar kijkend naar de wedstrijd bleek het gemis minder dan voor de wedstrijd gedacht. Het werd op het gezellige en warme sportpark Oostermeent, een leuk open duel. NVC draaide de duimschroeven direct aan en de Blaricummers waren duidelijk zoekende. In de beginfase waren er schotkansen voor Damian Wientjes, Thijs Schuurman, Yorick van den Dikkenberg en Nout Stefels, maar deze troffen geen doel. De laatste, Nout Stefels, begon al licht geblesseerd aan de wedstrijd en moest helaas de wedstrijd staken na een kwartier. De naar sv Huizen O-23 vetrekkende Stefels verliet het veld voor O-18 debutant Daan Linde. Diezelfde Linde was betrokken bij de 0-1 voorsprong. Een lepe bal kwam bij van den Dikkenberg, die met een “Bergkampse lob” de keeper knap verschalkte. Na de voorsprong waren Robin van Houten en Linde dichtbij de verdubbeling, maar deze acties stranden in schoonheid.
  BVV beet na een half uur ook van zich af. Eerst een schotkans die over ging, en hierna een misrekening op een lange bal. Maar deze werd gepareerd door doelman Brian Peters.

  Voor de rust kwam de verdiende 0-2 toch op het bord. Na een wederom prachtige aanval bracht van Houten de bal knap voor, wederom was van den Dikkenberg belangrijk met een mooie spitsengoal. Hij kwam goed voor zijn man en tikte de bal goed binnen: 0-2. In de slotfase was er een nog een scrimmage voor het doel van Peters, via de paal, Peters en de hak van Tico Thomas belande de bal naast het doel.

  Na de rust was NVC altijd een beetje van de leg de laatste weken, deze keer was het anders. Vanaf de aftrap bijna werd Thijs Schuurman weggestuurd. Via een persoonlijke actie kwam hij voor het doel, zijn strakke voorzet werd door een BVV speler binnengelopen in een vol strafschopgebied: 0-3.
  NVC geloofde het wel en BVV kon zich enkel via de lange bal de tanden laten zien. Maar de verdediging stond wederom als een huis. Grote kansen waren er nog voor NVC. Van Houten ging 1 op 1 naar de keeper na een mooie eigen actie met twee collega’s naast hem. Hij koos voor de optie om de bal naast de paal te plaatsen helaas. Ook van den Dikkenberg en Stijn de Leeuw hadden het vizier niet meer op scherp in de laatste 5 minuten van het seizoen. Ook werd een doelpunt van Rolph Overhaart afgekeurd. Direct na binnenkomst als invaller scoorde hij na een vrije trap fraai. Helaas werd een andere NVC-er afgevlagd. Was een mooi einde geweest voor Mister NVC. Het slotakkoord was voor de gastheren, die de goal verdiende op basis van de energie die ze in de wedstrijd stopte, alleen was de manier nog opmerkelijk. Doelman Peters werd gehinderd in de 5 meter en duwde de aanvaller weg. Iets was de leidsman als overtreding beschouwde. De strafschop werd feilloos binnengeschoten:1-3.

  Hierdoor besloot NVC het seizoen met een mooie overwinning. En werd na de wedstrijd ook grensrechter Hilco Siemens bedankt als grensrechter met een bos bloemen en waterballet. Siemens zal als materiaalman zijn taken vervolgen.

  Trainer Spermon was tevreden: “We mogen tevreden zijn in de hoofdlijnen dit seizoen, maar weet zeker dat we nog beter konden dan een gedeelde zesde plaats. Het nieuwe seizoen is eigenlijk alweer begonnen met gesprekken en testtrainingen met kandidaat spelers. We raken er een paar kwijt, en we gaan kijken hoe we dit gaan opvullen. Het selectie denkniveau en gedachtegang wat je er voor moet doen in een selectie, dat zal ook moeten veranderden. Aan de staf een mooie taak ! Vandaag was het een prachtig einde, tot volgend seizoen. \"