• NVC oogst complimenten, maar geen punten: 0-2

Complimenten zijn leuk en die waren ook zeker verdiend, maar ondanks dat stond NVC zaterdagmiddag met lege handen. s’-Graveland nam voor rust een 0-1 voorsprong door Wilco de Birk en in de slotfase tweede helft maakt Ramon Bouwman de 0-2. Waardoor een fris en gretig voetballend NVC qua punten met lege handen achterbleef op een vol Gemeentelijk Sportpark van Naarden.

Na 3 overwinningen op rij kwam het ongeslagen s’-Graveland naar Naarden. Een mooi meetmoment voor NVC, waar het nu staat na 7 wedstrijden. s’-Graveland dat sinds dit jaar de overstap maakte als stabiele zondag derde klasser, naar het zaterdagvoetbal beginnend in de vierde klasse.

NVC miste helaas vanuit de basisformatie van de laatste weken, middenvelder Robin van Houten en de van ziekte terugkomende Tico Thomas begon op de bank wegens een week niet trainen. Spelers die net het extra gif kunnen geven in een ploeg. Toch hadden de Naarders een leuke ploeg kunnen neerzetten.

De eerste speldenprik was van NVC, de lepe Alex Pool bracht zichzelf in stelling en schoot in het zijnet. De bezoekers drongen aan en hadden het middenveld in handen. Dat resulteerde na 10 minuten al in een doelpunt, Vanaf rechts werd de bal ingebracht, waar de Birk vrij kon aannemen en de bal achter Brian Peters kon schieten: 0-1. NVC was de grip kwijt, maar kon er toch enkele keren uitkomen. Vanuit een corner kreeg Chester Harris een grote mogelijkheid, toen hij de bal plots voor zijn voeten kreeg, zijn uithaal ging over. s’-Graveland bleef loeren op balverlies van NVC en dat resulteerde in enkele mogelijkheden. Maar steeds vond men de uitstekend keepende Brian Peters op hun weg. Grootste vriend van Peters was ook het aluminium, wat de bal deed afketsen. Zodoende ging NVC met een terechte 0-1 achterstand de thee opzoeken. Het spel van de gastheren was prima om te zien, maar miste net een beetje vuur en passie.

Na de rust kwam Thomas voor Harris en werden er wat omzettingen gedaan. Direct na de rust bracht een gretig NVC de stand al op gelijke hoogte. Een prima actie van Thijs Boeschoten, bracht Pool een niet te missen kans, maar helaas ging de bal in het zijnet. De rollen waren omgedraaid, NVC dicteerde en de bezoekers hadden het moeilijk en kwamen er slechts spaarzaam tot aanvallen. Mogelijkheden van Quinn Wiedeman miste net de scherpte in de afronding. Ook Boeschoten was dichtbij. Na 65 minuten werd de moegestreden 15 jarige Pelle de Laat vervangen door Damian Wientjes. Wientjes die duidelijk op de weg terug is, te zien aan een prima invalbeurt. NVC duwde de blauw-witte formatie ver terug, en het was wachten op de gelijkmaker. In de slotfase bracht Spermon nog Bas Koperdraad als extra aanvaller, voor de wederom sterk spelende Jesse van het Land. Helaas voor iedereen die NVC gezind was, werd deze aanvallende ingreep NVC fataal. Door slordig balverlies stonden vanuit het niets twee aanvallers tegenover Thomas. Tegen de schuiver van Bouwman was alleskunner Peters deze keer niet bestand tot grote blijde opluchting van iedereen van s’-Graveland: 0-2.

Waar menig ploeg de hoofden laten hangen, bleef NVC doorgaan waar het zeker de tweede helft mee bezig was………….goed voetballen en conditioneel blijven gaan. Vanuit een terugkopbal die twee keer de lat raakte kwam NVC dichtbij een verdiende treffer, maar het was ze niet gegund.
    Na het laatste fluitsignaal, kreeg NVC wel de complimenten, maar niet de punt(en) waar het misschien recht op had op basis van de tweede helft.

Trainer Frank Spermon haalde na de nederlaag een oude voetbalwijsheid van stal. ''Als je wilt winnen, moet je scoren''.

''En dat hebben we in deze wedstrijd niet gedaan. We hebben een paar 100 procent-kansen laten liggen. Heel vervelend voor de jongens, ze hadden echt meer verdiend.''
    De oefenmeester trok een parallel met de wedstrijd tegen ZuidOost United. ''Ook toen kregen we terechte complimenten voor ons spel.\"
    \"Tegen s’-Graveland heb ik eveneens genoten van het voetbal van onze ploeg. Ze hebben daarnaast keihard gewerkt, goed gedisciplineerd gespeeld en heel veel teamgeest getoond. We (Marcell Mijwaart) zijn supertrots dat die gasten dit op de mat hebben kunnen neerleggen. Maken enorme stappen op dit moment als groep, en het is fantastisch om trainer van NVC te mogen zijn. Onze tijd gaat vanzelf komen. Maar we moeten dit wel doorpakken in de komende wedstrijden. \"

Zaterdag 13 november is een inhaalweekend, en dan zal NVC niet spelen. Op zaterdag 20 november word de competitie hervat met het duel in Ankeveen tegen de nummer 3, ASV’65. Deze derby begint om 14.30 uur