• Nieuwe ingang

 • NVC toont veerkracht en karakter tegen Weesp in slotfase: 2-1

  NVC heeft zaterdag op een gezellig Gemeentelijk Sportpark in Naarden, verdiend de 3 punten uit het vuur gesleept tegen Weesp.
  Nadat er vorige week een aaneen geregen kansen aantal niet werd benut tegen fc Amsterdam (1-1), viel NVC in blessuretijd aan de juiste kant van de score.

  NVC wilde tegen Weesp, meteen de toon zetten. En deze dadendrang lukte prima. Er werd direct veel drukgegeven op de “blauwe” ! Dat leverde in de eerst 20 minuten kansen op voor Stijn de Leeuw en Quinn Wiedeman. Lange hoefde NVC niet te wachten op de openingstreffer. “Youngster” Yorick van Dikkenberg, die laat zien op jonge leeftijd moeiteloos zijn draai heeft gevonden, scoorde knap de 1-0. Hij draaide in een volle 16 meter weg, en schoot de bal onhoudbaar van de doelman.
  NVC had zeker 80 % balbezit tegen het geroutineerde Weesp, die doelman Bjorn Ruisendaal slechts 1 keer onder vuur namen in de eerste helft.
  Vanwege een te laag tempo en wat onnauwkeurigheid in de eindfase ging de 1-1 mee de kleedkamer in de rust.

  Na rust hetzelfde spelbeeld, NVC op zoek naar de beslissing in de wedstrijd, en Weesp loerde op de mogelijkheden die er altijd in een wedstrijd zijn. Het meest kansrijk waren, Mauro Kleinveld en Damian Wientjes, maar hun inzetten bleken te hoog ingeschat. Na de wissels bleef de ploeg aanvallen om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar wederom, bleken de voorzetten in de eindfase helaas onnauwkeurig. De staf van NVC kon qua veldspel niet geheel tevreden zijn, wel over de werklust die de ploeg tentoonspreidde, en zo bleef het spannend.

  Weesp gaf na rust al meerdere speldenprikken op het vijandelijke doel. Maar steeds werden deze afgeslagen door de verdediging of Ruisendaal. Dan is daar de “Wet van Murpy” en die luid: \"if there's any way they can do it wrong, they will\". In de 82e min was er een vrije trap voor de gasten aan de zijkant van het veld. De bal werd achterin neergelegd, en daar waar de NVC-ers niks deden, bracht Lesley Las van Bennekom geheel vrij beide ploegen weer in evenwicht. Op basis van de gehele wedstrijd onverdiend, in de eindfase van Weesp terecht. Kort na de gelijkmaker was NVC even van slag, en brak het heel eventjes waardoor er een vrije poging van Weesp ruim overging. Was ook van korte duur en de gastheren wilde voor eigen publiek de volle winst gaan halen, en koos voor de omsingeling van Weesp. Hierin bleken de stadsmuren van Naarden toch beter versterkt dan die van Weesp (of moet ik Amsterdam zeggen tegenwoordig?). In blessuretijd was er een prima combinatie die Joeri Ramge in stelling bracht, en met een loepzuivere voorzet zijn maatje Wiedeman in stelling bracht die knap de 2-1 binnenschoot. In een paar wedstrijden was NVC aan de verkeerde kant van de medaille wat betreft blessuretijd, en nu in het voordeel van de Geel-Zwarte.

  Na de wedstrijd was er reden tot gezelligheid met een zanger in de kantine. Een gezelligheid dat laat zien dat NVC weer opkrabbelt dit seizoen. En dat er van de huidige selectie veel toekomstmuziek in zit.

  Opluchting en tevredenheid was er bij de staf van NVC…………
  “Als je kijkt wat we de eerste zeventig minuten hebben gebracht ondanks dat niet alles goed ging, verklaart dat de laatste 20 minuten. Zoeken naar de ruimtes, is in dit soort wedstrijden best lastig. Uiteindelijk hebben we dit resultaat zelf afgedwongen, “ aldus trainer Spermon
  \"Ik moet onze ploeg dan ook een groot compliment maken voor het voetbal dat we vandaag gespeeld hebben\". De veerkracht en het grote het hart om de wedstrijd te willen winnen heeft ons drie belangrijke punten opgeleverd.\"

  Zaterdag 7 mei gaat NVC op bezoek bij Zuid Oost United in Amsterdam, Dit duel begint op Sportpark Bijlmer om 15.00 uur.