• NVC toont veerkracht en verslaat de Posthoorn: 2-3

NVC 1 heeft haar eerste overwinning te pakken, dit gebeurde knap in de uitwedstrijd bij Posthoorn. Na een prima lunch reisde we af richting Amersfoort, waar de nederlaag tegen Wasmeer van vorige week moest worden weggespoeld.
    De grote hoeveelheid regen, maakt het veld bijna onbespeelbaar maar arbiter Meier uit Leusden vond terecht dat er gewoon kon worden afgetrapt in Amersfoort.
    Diezelfde heer Meier was in de beginfase hoofdrol van het eerste slechte kwartier van NVC.
    Na 3 minuten was er een overtreding op een van de spelers van Posthoorn. De heer Meier floot af en zag ineens voordeel voor de thuisploeg toen Martijn Degenkamp zijn doelman Pieter Verweij door de bal verkeerd te raken te verrassen: 1-0.
    NVC probeerde de onder de druk te voetballen maar zat er niet lekker in op het “moeras” in het eerste kwartier. Een diepe bal kwam per ongeluk via meerdere schijven bij een speler van Posthoorn die de bal met fortuin in het doel kreeg: 2-0.

Na een dramatisch kwartier herpakte NVC zich knap. En dicteerde de wedstrijd met een prima positiespel en beweging.
    Dit resulteerde niet in vele kansen maar de uitploeg beet goed van zich af. Vlak voor rust was Daan Schuurman dichtbij de aansluittreffer toen hij een goede voorzet van Rida Azzuzi net niet binnen kreeg.

In de rust werden er door trainer Spermon een paar offensieve veranderingen gedaan, om zodoende de druk te houden op Posthoorn en het goede spel te continueren.
    De ene aanvalsgolf naar de andere ging richting de goal van de thuisploeg. De aansluiting was in de 55e minuut, en strak ingedraaide hoekschop van Rida Azzuzi werd totaal verkeerd beoordeeld door de Amersfoortse doelman: 2-1.
    Posthoorn kreeg geen grip meer op NVC dat op een hoog tempo steeds de vrije man kon zoeken.
    Deze ruimte werd knap benut via Rafik Bouaya en Jesse v.h Land die steeds voor en achter te vinden waren.
    In de 66e minuut kwam Dennis v.d. Bosch goed vrij, die meteen Boris Havik bediende die hard en knap de gelijkmaker aantekende: 2-2.

De Posthoorn kwam zelden nog voor het doel van NVC. Roplh Overhaart, Rutger de Bondt en Mike van Garderen konden elke dreiging prima elimineren. NVC nam geen genoegen met een punt en wilde graag de 3 punten meenemen. In het laatste kwart kreeg NVC de zoveelste corner. Deze corner werd in de lucht door een van de spelers van Posthoorn als een talentvolle volleyballer uit de 16 meter geslagen. Arbiter Meier kon ook niets anders doen dan een penalty toekennen. Boris Havik, die vorige week nog wat licht kritiek van zijn trainer kreeg, is door diezelfde trainer aangewezen voor de strafschoppen. Havik schoot deze 11 meter vol vertrouwen binnen: 2-3. Direct na de voorsprong bracht Spermon een product uit de jeugdafdeling. De 16e jarige verdediger Tobias Lucas, met een echte NVC achternaam, uit de O-17 kwam in het veld voor de matchwinnaar Havik, en is een van de jongste debutanten in de geschiedenis in NVC 1. Posthoorn probeerde het door het “alles of niets’ weer een nieuwe dimensie te geven, maar stuitte op de stand vaste verdediging en prima doelman Verweij.
    Opzienbarend was nog een vrije trap van Azzuzi die op de paal uiteenspatte.
    Na afloop was er tevredenheid over het prima spel en 3 punten, maar vooral over de tomeloze inzet van de gehele ploeg. Maar het besef was er ook dat men dit elke wedstrijd van de ploeg moet gaan verwachten om nog meer punten te gaan halen. De basis is hard werken, goed voetballen is weer gebleken kunnen ze best aardig. Zaterdag wacht KVVA op het Gemeentelijk Sportpark om 14.00 uur. Hopelijk tot dan !