• NVC verzuimt - niet voor het eerst dit seizoen - de kansen te benutten

Verzamelen om 7.30 uur bij de Abri. Het leken wel tijden van weleer (toen de jongens nog in de F-jes speelden). Toch waren de rijders blij, omdat ze bij de wedstrijd mochten zijn. De rijbeurt gaf immers een toegangsticket. De wedstrijd zou worden gespeeld op het hoofdveld van Victoria. Dus vanaf de parkeerplaats en vanaf de weg was de wedstrijd ook goed te volgen. Enkele ouders uit Hilversum maakten daar ook gebruik van. Victoria verzorgde echter daarnaast ook een live beeldverslag, zodat - na doorsturen van de link - ook het thuisfront vanuit Naarden de wedstrijd kon volgen.

Naast de geblesseerde Chris was Jort afwezig. Geen corona-perikelen dit keer, dus een selectie van 14 man. In Hilversum aangekomen, bleken Camiel en Teun echter toch niet wedstrijdfit. Uiteindelijk had Jesse dus toch maar 1 wissel. Zine-Dinne zou naast hem op de bank plaatsnemen. Hij zou in het begin van de tweede helft invallen.

Wellicht kwam het door het vroege tijdstip van 9.00 uur, maar NVC O16-1 was in de beginfase niet wakker. Duels werden verloren en overal een stap te laat. Het leidde niet tot kansen van de tegenstander. Victoria beschikt over een goed voetballende ploeg, maar het had vandaag geen enkele diepgang en was eigenlijk volkomen tandeloos. Victoria zou in die eerste helft maar 1 schotkans(je) creeeren.

Naarmate de eerste helft vorderde werd NVC wakker en steeds scherper. Steven kreeg twee opgelegde kansen na goed doorgaan van Boet respectievelijk Jochem. Ook Tinos kreeg van ver nog een kans om op een leeg doel te schieten, maar deed dat te gehaast. Daarnaast waren er veel mogelijkheden op kansen, maar was telkens de laatste pass net niet goed. Luckson had feitelijk niet veel te doen. Gijs heerste achterin weer als een vorst.

De tweede helft werd NVC O16-1 steeds gevaarlijker en was het nu vooral Steven die steeds de assist gaf op meestal Luciano, die een aantal open kansen niet wist te verzilveren. Zelfs 2 keer komend vanaf de middenlijn alleen op de keeper af, ging het in de eindfase mis. De voetbalwet werd natuurlijk gememoreerd langs de lijn en een slippertje achterin bezorgde Victoria ook daadwerkelijk nog een reuzenkans. De ingeschoten bal was typerend voor Victoria O16-1 vandaag; een slap rollertje. In de slotminuut had Luciano bij een 1 op 1 met de keeper toch nog de matchwinner kunnen zijn, maar helaas ging ook deze kans er niet in. Het bleef dus 0-0, waar NVC O16-1 niet veel mee opschiet. Een ruime zege had gezien de kansen voor het opgrijpen gelegen.

NVC O16-1 speelde zeker niet zijn beste wedstrijd, maar kansen om te scoren waren er genoeg. NVC O16-1 bleef onnodig steken op een gelijkspel. De overige uitslagen in deze 5e divisie lieten ook veel gelijke spelen zien. Iedereen kan van iedereen winnen in deze poule en details bepalen vaak de uitslag. Alleen op Roda 46 staat geen maat en dat won weer met ruime cijfers van de nummer 2 op de ranglijst: Buitenboys. Volgende week wacht die tegenstander, er vanuit gaande dat Rutte cs dat nog toestaat.