• NVC vind het wel welletjes na 10 minuten, en wint bij OSO: 0-2

NVC won zaterdagmiddag met minimaal verschil bij OSO (0-2). Trainer Frank Spermon was na afloop niet te spreken over het spel en motivatie van zijn ploeg.

NVC had te maken met 4 afwezige, en ook in de warming up moest Pelle de Laat in de kleedkamer achterblijven wat personele problemen.
    Al stond er al met al een prestatief elftal, wat tegen de nummer laatst geen probleem moet zijn.

NVC sprong uit de startblokken en wist na 5 minuten al het net te vinden. Een prima actie van Alex Pool bereikte Bas Koperdraad die simpel kon intikken: 0-1. Binnen tien minuten zat de wedstrijd op slot. Een voorzet van Thijs Schuurman, werd veranderd van richting en werd van dichtbij ingekopt door Stijn de Leeuw: 0-2.
    Na de fortuinlijke tussenstand, was het niet doorgaan, maar meegaan in het spel van de ploeg uit Hilversum, die wel wilde maar niet kon.
    Beslissend willen zijn in eindpassing, lange ballen en geheel uit organisatie lopen van NVC deed het spel, en amusement waarde geen goed.

Behalve een paar “losse” flodders, en veel balbezit waar te weinig mee werd gedaan, bleef het wel bij voor de thee. De mentaliteit en vooral wedstrijdbeleving ontbrak geheel binnen de ploeg.

Ook na de thee, het zelfde beeld………met minimale inspanning je wedstrijd willen winnen. Te laag tempo, alles in de druk spelen, en vooral veel foute passing maakte van een 6 nog geen 8 op het wedstrijdrapport.
    Kansen waren er schaars, maar Damian Wientjes, Jesse vh Land en Robin van Houten, hadden de marge moeten vergroten maar het zat er niet in vandaag. Tot grote vreugde van een ieder, bracht scheidsrechter Haye een einde aan deze wedstrijd.

De winst blijft staan, en is het belangrijkst waardoor NVC klom naar de 6e plaats. Komende week wacht het stugge BZC’13 waar wel uit een ander vaatje getapt dient te worden. De wedstrijd in Naarden begint om 14.30 uur

De Naardense ploeg was stukken beter, maar over het vertoonde spel was de staf allerminst tevreden. ,,Het leverde bij mij zelfs irritatie op’’, aldus de Bussummer. ,,Er was te weinig beleving en de ploeg ging niet volle bak. En dat eisen we wel. In de tweede helft kregen we nog wel veel kansen. Ook al speelden we in een veel te laag tempo. Laten we deze wedstrijd maar snel vergeten. Komen weer wat spelers terug op bepaalde posities die we vandaag wel miste. Wij kunnen zo goed voetballen, vandaar dat dit voor ons zo onherkenbaar was. Voor mij is deze wedstrijd control-alt-delete. ”