• NVC wint overtuigend na heerlijke tweede helft: (0-0) 3-0
    Wat was het een heerlijke middag bij NVC! Eerst was er de feestelijke uitreiking van het eerste exemplaar van het NVC-voetbalplaatjesboek dat samen met Plus Keverdijk is samengesteld.
    En daarna speelde NVC zondag 1 een wedstrijd tegen Hoofddorp waar de spetters van afvlogen. Na 90 minuten stapten de mannen van Joeri van Gelder met een 3-0 overwinning van het veld af.

Dat leek er in de eerste helft nog niet op. Toegegeven, de eerste kansen waren voor NVC, maar langzaam maar zeker wist Hoofddorp het heft in handen te nemen en stond NVC bij tijd en wijle flink onder druk. Maar de verdediging gaf geen krimp en zo stond er bij rust nog een 0-0 stand op het bord. In de tweede helft startte NVC furieus en al snel nam het een 1-0 voorsprong. Uit een geweldige voorzet van Soufyan Azzahi kon Ali Coban scoren. Hoofddorp zat niet bij de pakken neer en doelman Surainy Carolus sleepte NVC er een aantal keer door met zijn inmiddels bekende snelle reflexen. Ook NVC creëerde kans op kans maar ook de keeper van Hoofddorp verkeerde in grootse vorm en wist er een paar onmogelijke ballen uit te houden.

Halverwege de tweede helft blesseerde Surainy zich bij een ogenschijnlijk onschuldige uittrap en moest hij in het doel vervangen worden door rechterverdediger Giörno Hardy. Uit een mooie individuele actie van Ali Coban wist invaller/assistent-trainer/speler Jeroen Beerthuizen de bevrijdende 2-0 te scoren en leek de wedstrijd gelopen. Hoofddorp probeerde het nog wel maar had zijn vizier vandaag niet op scherp staan of de NVC-verdedigers wisten er nog net een voetje voor te krijgen. De 3-0 die Gilliam Hund van de strafschopstip maakte (duwfout op Soufyan Azzahi) was meteen ook de laatste actie van de wedstrijd, de prima leidende scheidsrechter floot daarna voor het eindsignaal. Geweldige pot, mannen!

NVC staat op een prachtige derde plaats met drie punten achter op JOS/Watergraafsmeer en FC Boshuizen. Volgende week is NVC vrij van competitieverplichtingen. Op 18 november speelt het uit tegen AFC ’34 in Alkmaar, aanvang 14.00u.