• Onverzettelijkheid als grootste wapen:2-1

Het jonge NVC 1 straalde in de wedstrijd tegen BVV’31 één gedachte uit, en de spelers zijn bereid tot het gaatje te gaan. Wij gaan niet opzij, dat werk, was de basis voor de 2-1 overwinning.
    Na de pas op de plaats tegen Wasmeer (4-0 verlies) vorige week, kwam BVV’31 op bezoek op het Gemeentelijk Sportpark. NVC had enkele problemen qua bezetting en zagen 4 spelers van het wedstrijdformulier verdwijnen, maar ook terugkomen in de naam van Nout Stefels en de 16 jarige Pelle de Laat. Ook BVV’31 miste sterkhouders binnen de lijnen.

Na de goal van Mascotte v.d. Week, Boet v/d Heijden O8-1, ging iedereen er goed voor zitten met de wedstrijdbal van Manueel Therapie Naarden. Hiervoor was een strakke warming up gedaan in de nieuwe shirts gesponsord door Sign Today Reclame en Feestcafe de Boemel uit Bussum, dank daarvoor !

NVC gaf meteen druk op de bal in de ruimtes waar het een week eerder flink mis ging. Vanuit een drukzet moment bracht aanvoerder Thijs Boeschoten direct Qiunn Wiedeman in stelling die feilloos binnenschoot na 8 minuten: 1-0.
    NVC was qua onverzettelijkheid niet te stoppen en gaf weinig kansen weg. Zelf kwam het op 2-0, toen een snelle aanval via Wiedeman en Joeri Ramge de bal op het hoofd van Boeschoten deed belanden die knap binnenkopte.
    BVV’31 kon er iets meer uitkomen, en NVC werd gedwongen tot iets meer spelen op de counter. Hierbij werden de Naarders meerdere keren gevaarlijk, maar een ruime marge zat er niet in. Vanuit een van de aanvallen van BVV, maakte Tico Thomas een lichte overtreding die werd bestraft met een strafschop. Doelman Brian Peter koos de goede hoek en pakte deze strafschop bekwaam. Ook een voorzet, werd door Peters knap gekeerd.

Na de rust kreeg NVC direct een kans via Jess vh Land die de bal totaal verkeerd raakte. In de tegenaanval kwam een aanvaller van BVV in contact met Peters, wat weer een strafschop opleverde. Ditmaal had Peters geen kans en kwamen de Blaricummers terug in de wedstrijd: 2-1.
    BVV ging nog meer naar voren spelen, zonder echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant kreeg NVC ruimte om te spelen. Kansen voor de Laat, Bas Koperdraad en Nout Stefels vonden geen doel. Ook werd, na het bekijken van de beelden, een zuiver doelpunt van Koperdraad afgekeurd na een rebound vanuit een vrije trap van Boeschoten. In de slotfase bleef de onverzettelijkheid van NVC het te winnen van de dadendrang van BVV’31 en bleven de broodnodige punten in Naarden.

Ondanks een mindere tweede helft waren ook genoeg positieve punten. Het goede spel uit de eerste helft moeten we nu negentig minuten vasthouden en geen 45. Ik had in ieder geval het idee dat we weer een stapje in de goede richting hebben gemaakt.'
    Spermon beaamde vervolgens dat de wedstrijden van NVC aantrekkelijker zijn dan de laatste jaren. 'Het drukzetten gaat beter en we spelen met meer bravoure. Daardoor ziet het er ook snel wat leuker uit.
    'Natuurlijk zijn dit soort wedstrijden een goede graadmeter. We kunnen zien of de ploeg hier volwassen mee om kan blijven gaan. Soms sluipt er snel gemakzucht in en de gedachte: Dat varkentje wassen we wel even. Maar iedere keer weer zul je honderd procent moeten zijn. Ben je dat niet, dan krijgen we het tegen elke ploeg lastig. Elke tegenstander moet ons niet alleen gaan vrezen om ons voetbal, maar helemaal over onze onverzettelijkheid, en dat was al veel meer dan vorige week, maar nu vasthouden we hebben het keihard nodig.'

Na de wedstrijd mochten we nog een leuke bijdrage voor de pot ontvangen van de heer Ton Spies en van Kickboks Instituut uit Bussum, bedankt namens de selectie !!

Zaterdag 8 oktober speelt NVC de zware thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Zuid Oos United uit Amsterdam. De thuiswedstrijd begint om 14.30 uur. Balsponsor in Koopmanschap Glas uit Naarden.