• OVERTUIGENDE WINST NVC IN DE BIJLMERMEER: 0-3

NVC is bezig aan een goede reeks, en won dik verdiend in de Bijlmermeer bij ZuidOost United.
    De “opleidingsploeg” uit Amsterdam won de heenwedstrijd met 2-5 in Naarden, toen stond NVC ook nog met 2-0 voor. Op een sfeerloos sportpark waar al het verenigingsgevoel ontbrak moest NVC zich opladen met en bijna complete selectie. En vertrok met lachende gezichten !

De gasten wilde direct gaan bepalen en zo snel mogelijk een goal gaan forceren, en bleek een totaal andere ploeg te treffen dan in oktober. De wens werd snel beantwoord, al na 5 minuten was het prijs. Een afgeslagen bal werd goed onderschept door Robin van Houten buiten de 16 meter, en die niet dacht en meteen de trekker overhaalde. De bal verdween in de uiterste hoek , wat 0-1 betekende.

Dit was voor Zuid Oost het signaal een tandje erbij te gooien, en bleek uit een prima voetballende ploeg te beschikken, achteraf een O21 team met aanvulling. Kort na de openingstreffer speelde de handige aanvallers zich vrij, maar schuin voor het doel van Bjorn Ruisendaal ging de bal voorlangs.

NVC dicteerde hierna weer en hield de linies kort, zodat er weinig ruimte was voor de baldribbelaars uit Amsterdam. NVC kreeg kansen om de score te verdubbelen, maar Quinn Wiedeman kwam oog in oog met de doelman niet tot scoren. Ook een schotkans van Thijs Boeschoten werd gepareerd.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, en bleek NVC fysiek en conditioneel prima de zaakjes op orde te hebben. Een steekbal vanaf het middenveld kwam terecht bij Wiedeman halverwege de tweede helft die goed voorlangs kruiste en werd gevloerd binnen de 16 meter, wat een terechte strafschop opleverde. Thijs Boeschoten schoot de 11 meter feilloos binnen: 0-2.
    Zuid Oost ging naar een alles op niets offensief, waardoor er voor NVC nog meer ruimte kwam. In het laatste kwart kreeg NVC wederom een strafschop toen de bal met de hand werd beroerd door een verdediger van Zuid Oost. Boeschoten gunde Wiedeman de strafschop, maar deze werd goed beoordeeld door de doelman waardoor de derde goal nog niet kon worden geteld. Dat duurde slechts 1 minuut, toen hetzelfde duo verantwoordelijk was voor de 0-3. Een mooi genomen hoekschop van Boeschoten belande op het hoofd van Wiedeman die knap binnenkopte.

De verdediging kwam na de rust amper meer in verlegenheid, en konden terecht de waardering ontvangen na het duel. De gehele ploeg werkte aan een prima resultaat, met 1 doel…….winnen ! In de slotfase was Melvin v.d Grind dichtbij een treffer, toen hij zelf gecreëerde kans net niet binnen kreeg.

Hierdoor kon NVC met een tevreden gevoel terugkeren naar Naarden. Komende week wacht OSO thuis om 14.30 uur, en zal de puntenjacht nog niet zijn gestild.

Trainer Spermon was uiteraard dik tevreden met de prima winst. ,,We waren vanaf het begin agressief, zaten meteen lekker in de wedstrijd en het stond tactisch prima. Ook achterin stond het sterk. We moeten in de laatste 4 wedstrijden zoveel mogelijk punten behalen, dat moet een doel zijn. Dan hebben we het prima gedaan dit seizoen. Trots op die gasten gisteren, en je ziet terug dat het ook een vriendenploeg is.”