• Samen voor een gezonde sportkantine
 • Waarom doet NVC mee aan Team:Fit?

  Wij willen dat onze sportkantine staat voor drie belangrijke elementen: lekker, leuk en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We gaan voor een uitbreiding van ons assortiment, waarbij er naast de minder gezonde artikelen ook een gezonde keuze mogelijk is. We krijgen hiermee een aantrekkelijker assortiment dat bovendien nog eens heerlijk smaakt.

  Het hoeft allemaal niet in één keer. Laten we beginnen met een aantal producten en kijken of het aanslaat. Als we dit goed doen is er een grote kans dat we extra omzet genereren, en dat is ook nog eens goed voor de clubkas.

  Daarnaast vinden wij (het bestuur, de barcommissie) dat sporten en gezondheid bij elkaar horen. Een goede gezondheid krijg je niet alleen door veel te sporten, maar ook door gezond te eten en te drinken. Wij dragen daar als club graag ons steentje aan bij. Daarom staan we als vereniging achter een gezondere sportkantine. Wij stellen ons assortiment in de kantine dan ook samen in lijn met de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum en dragen dit ook zichtbaar uit.

  Wat betekent dit concreet?
  Tijdens het schoolvoetbal, in de week van 18 maart, trappen we samen met de buurtsportcoaches officieel af met het uitdelen van gezonde snacks en water.

  Meedenken
  Wil jij ook meedenken over een gezond assortiment? Download dan hier de enquête van teamfit, vul de vragenlijst in en mail deze naar kantine@sv-nvc.nl