• Slotseconde doet NVC de das om

De start van NVC O16-1 in de 5e divsie is er een met veel tegenslagen. Drie wedstrijden gepeeld. Nog maar 1 punt. Een overvolle ziekenboeg en na afloop van alle drie de wedsrtijden het idee dat een driepunter erin had gezeten en eigenlijk verdiend was geweest. De realiteit was anders. Een schamel puntje na 3 wedstrijden en met die score dan op bezoek bij BFC. De jongens kennen elkaar vrij goed onderling, hoewel er nogal wat spelers bij BFC rondlopen die van buiten de gemeente Goosie Meren zijn (gekomen). Desalniettemin een mooi affiche; mooie rivaliteit. Prima voetbalweer.

Chris was net een paar dagen uit het gips en begint aan de revalidatie van zijn gebroken enkel. Pelle zat weer op de bank en als de nood aan de man was, kon hij invallen. Boet en Camiel waren ook aan de betere hand en konden ongeveer een helft spelen. Voor het eerst geen spelers van andere teams geleend.

Luckson stond natuurlijk op het doel. De verdediging bestond uit Jort, Gijs, Yorick en Roel. De ruit op het middenveld werd gevormd door Tinos, Zine-Dinne, Owen en Teun. Luciano en Steven waren de snelle voorwaartsen.

NVC O16-1 was al snel dreigend en in de beginfase kwam Luciano oog in oog met de keeper, maar zijn schot miste zuiverheid. Dat was wel een grote kans op de 0-1. NVC was ook beter in die fase (won veel duels), maar dat overwicht ebde eigenlijk ook al snel weg. BFC mocht vervolgens de bal hebben, maar deed er maar weinig mee. De linksbuiten van BFC kreeg halverwege de eerste heeft een grote kans, maar hij stuitte op maatje 48 van Luckson. Juist toen BFC dacht beter in de wedstrijd te komen, was daar in de 26e minuut een fraaie aanval via Owen en Teun, waarna Steven keurig afrondde, 0-1!

BFC O16-1 was wat van slag, maar NVC O16-1 drukte helaas ook niet door. Op slag van rust creeerde de spits van BFC nog wel een goede schietkans op de rand 16, maar zijn schot miste richting en kracht. Rust 0-1 en dat was verdiend. Een eerste helft zonder veel doelkansen, maar wel heel veel strijd.

Na rust startte BFC sterker en NVC had het duidelijk zwaarder. De aanval van BFC die leidde tot de 1-1 was fraai (met veel 1 keer raken), maar wel ingeleid door onnodig balverlies op het middenveld. Het schot van rand 16 van de middenvelder van BFC in de 43e minuut was evenwel prachtig en Luckson (dan ook) te machtig, 1-1.

Vervolgens werd het vooral meer en meer een spannende en felle derby vol strijd en steeds minder goed voetbal. Veel duels. Absolute uitblinker bij NVC was/werd Gijs, die groeit in dergelijke wedstrijden en al zijn duels won. Inmiddels waren Camiel en Jochem in het veld gekomen. Het spelbeeld veranderde daardoor niet veel. Wel toen Boet er wat later in kwam, omdat hij vanaf het middenveld iets meer druk naar voren bracht, zonder dat NVC O16-1 ook toen nou echt grote kansen wist te creeeren. BFC op zijn beurt schiep zich ook al geen kansen. Het was eigenlijk best rommelig, maar wel vreselijk spannend. De scheidsrechter liet ook (te?) veel en steeds meer toe.

Toen uit het niets was het in 66e minuut toch ineens 2-1 voor de thuisploeg. De beste man aan Bussumse kant, de linksachter, stoomde op en schoot de bal hard laag voor, waar de rechtsvoor de bal van dichtbij intikte.

Terwijl het in groten getale opgekomen NVC publiek de teleurstelling nog aan het verwerken was, schoot Boet vrijwel vanaf de aftrap de bal van heel ver en vanuit een vrijwel onmogelijke hoek met een prachtige lob over de keeper, 2-2 in de 67e minuut! Wat een prachtige goal en verdiend. Het gaf de Naardense burger moed en NVC kreeg meer aanvallende aspriraties. Het duel werd ook steeds feller, maar de scheidsrechter bleef lankmoedig de tackles van beide kanten wegwuiven. Een onbesuisde aanslag op de benen van Gijs leverde in de 76e minuut toen wel ineens (en terecht) rood op BFC. NVC met een man meer. Snel werd de spits van BFC eruit gehaald voor een verdediger en NVC O16-1 perste er nog een slotoffensief uit. Een ogenschijnlijk niet zo'n ernstig vergrijp werd door de scheidsrechter in de slotminuut beoordeeld als een overtreding van NVC op meer dan 25 meter van het doel van Luckson. Het rampspoed scenario voltrok zich in die slotseconde toch nog voor NVC O16-1. De bal draaide op de onderkant lat en stuiterde vervolgens net aan de verkeerde kant van de doellijn, 3-2...

NVC O16-1 mocht nog aftrappen, maar toen vond de scheidsrechter het wel welletjes. Weer stond NVC O16-1 met lege handen. Dit keer zouden 3 punten teveel zijn geweest, maar een nederlaag was zeker niet verdiend. Weer niet dat resultaat wat er wel in had gezeten. Komende week wacht de nu al onbetwiste kampioen van deze 5e dividie: Roda 46. Alles met hele ruime cijfers gewonnen en een doelsaldo van +23 na 4 wedstrijden. Dat zal geen eenvoudige opgave worden voor de boys van Jesse, maar de bal is rond en er zijn toch al vaker rare dingen gebeurd op een voetbalveld?