• TEAMS

Onze teams zijn ingedeeld in de afdelingen:

Voetbal.nl
    Informatie per team staat op de app voetbal.nl. Vanwege de nieuwe privacy-wetgeving staan er geen aparte teampagina's meer op onze website.

Jeugdvoetbal
    Jeugdvoetballers, zowel jongens als meisjes, moeten bij NVC in een veilige en aantrekkelijke omgeving kunnen voetballen. Met plezier en op het niveau dat past bij hun kwaliteiten en beleving. Dát is wat we willen!

Leeftijdsafdelingen
    De KNVB kent een verplichte indeling op leeftijd. De leeftijd zoals die op 1 januari van het betreffende kalenderjaar is, is bepalend voor de indeling in leeftijdcategorieën. Een speler mag wel in een hogere leeftijdgroep spelen. Voor het spelen in een lagere leeftijdgroep geeft de KNVB alleen in hoge uitzondering toestemming. Als je hierover vragen hebt, kun je die via de leider stellen.

Voetballen in clubverband bij NVC kan vanaf het moment dat een kind 4 jaar is geworden.

• Arena-pupillen (4-7 jaar): spelen op een klein veldje met "boarding", zonder buitenspelregel en een wedstrijd duurt 2 keer 15 minuten.
    • JO8 en JO9 (7-9 jaar): spelen op een half veld, zonder buitenspelregel en een wedstrijd duurt 2 keer 20 minuten
    • JO10 en JO11 (9-11 jaar): spelen op een half veld, zonder buitenspelregel en een wedstrijd duurt 2 keer 25 minuten.
    • JO12 en JO13 (11-13 jaar): spelen op een heel veld, met buitenspelregel en een wedstrijd duurt 2 keer 30 minuten
    • JO14 en JO15 (13-15 jaar): spelen op een heel veld, met buitenspelregel en een wedstrijd duurt 2 keer 35 minuten
    • JO16 en JO17 (15-17 jaar): spelen op een heel veld, met buitenspelregel en een wedstrijd duurt 2 keer 40 minuten
    • JO18 en JO19 (17-19 jaar): spelen op een heel veld, met buitenspelregel en een wedstrijd duurt 2 keer 45 minuten
    G-voetbal
    Bij NVC hebben we een florerende afdeling G-voetbal, voor kinderen van 5-17 jaar die in het gewone voetbal niet mee kunnen komen, maar wel zelfstandig mobiel zijn, zoals kinderen met een lichamelijke-, verstandelijke beperking of stoornis. Klik hier om ook op hun website te kijken.

Januari-grens
    In alle gevallen: als regel geldt de januari-grens: dus bijvoorbeeld een kind dat in januari 9 wordt, gaat in september van het jaar ervoor nog naar de F. Een kind dat in december 9 wordt, gaat in september van dat jaar naar de E. Soms wordt in overleg met de coördinator hiervan afgeweken.

Jeugdcommissie
    De jeugdcommissie bepaalt het aantal teams in iedere leeftijdsklasse op basis van het aantal leden van september van dat jaar. Zij bepalen ook de indeling van de teams voor het volgend seizoen, waarbij ook gekeken wordt naar ambitie, opkomst en kwaliteit van het spel. In mei publiceert de jeugdcommissie de voorlopige teamindeling, in september de definitieve indeling voor de periode tot de winterstop. Tijdens de winterstop zijn kleine aanpassingen mogelijk.

Lees meer over de nieuwe aanduidingen in het jeugdvoetbal op de KNVB-site.

• NVC Ledenwebshop