• Trainer NVC ziet positieve punten: "Dit is een andere nederlaag"

NVC 1 leed zaterdagmiddag de tweede nederlaag van het seizoen. Al was deze nederlaag 180 graden anders dan de nederlaag tegen Wasmeer. Op het prachtige complex van sv Eemnes verloren de Naarders met 4-1 wat geflatteerd van de gastheer . Trainer Frank Spermon was niet ontevreden over het spel van zijn ploeg.

"Ondanks dat je met 4-1 verliest, heb je wel een paar heel goede dingen gezien. Kijk alleen maar hoe die jonge gasten zich staande hebben gehouden en de strijd aangingen. Milan van Roesel was heer en meester op het middenveld in de tweede helft. Het team gooide in deze wedstrijd ook de schroom van zich af. Je houdt een zuur gevoel over, omdat die jongens een prima wedstrijd hebben gespeeld maar net even dat extra stapje missen nog. Eemnes heeft verdiend gewonnen, maar we deden goed mee.\"
    Als je ziet welke mogelijkheden wij gecreëerd hebben en hoe je bij fases voetballend de bovenliggende partij bent, dan is dat heel positief."

NVC begon gretig aan de wedstrijd tegen een van de kampioenskandidaten in deze 4e klasse. De eerste kans was voor Eemnes maar doelman en aanvoerder Pieter Verweij redde bekwaam. NVC liet de bal goed gaan en zocht naar ruimte in de defensie van Eemnes. Rond het half uur was het ongelukkig balverlies van Rolph Overhaart. De spits frommelde de bal ietwat gelukkig Jesse vt. Land en scoorde 1-0. Waar NVC eerder zich mentaal liet ondersneeuwen bleek het deze keer totaal anders te zijn. Vlak voor rust werd Dennis v.d. Bosch in stelling gezet door Rida Auzuzi maar slaagde er helaas niet is om de gelijkmaker binnen te schieten. Vlak hiervoor was er weer een hand nodig van Verweij na een vrije kopbal om een tegengoal te voorkomen. Na de thee veel balbezit en dreiging van NVC. Eemnes was zoekend naar de openingen en had moeite met de druk van de Naarders.

Toch was het wel Eemnes die dodelijk was na wederom een verkeerde keuze in de defensie van NVC, wat 2-0 betekende. Reden voor de staf om nog meer risicios te nemen, mede ook omdat Eemnes werd teruggedrongen en bracht men 3 wissels.

Wederom Dennis v.d. Bosch kreeg de mogelijkheid om NVC terug te brengen in de wedstrijd, maar weer lukte het helaas niet en kon de Eemnes doelman redding brengen. Ook Boris Havik was een keer dichtbij, maar zijn mogelijkheid ging voorlangs. Vanuit een van de spelmomenten van Eemnes kregen de gastheren een wat goedkope strafschop. In een duel in de 16 meter gleed Jesse v.’t. Land uit en nam zijn tegenstander mee. De toegekende strafschop werd koel binnengeschoten: 3-0.

In het slotakkoord maakt Boris Havik toch nog zijn doelpunt. En schoot de bal prachtig binnen in de volley: 3-1.

NVC speelde alles of niets en gaf daarin wat ruimte weg in de rug. De ruimte die fataal werd na een counter van Eemnes en de eindstand van 4-1 op het bord.
    De heer Mendosa Torres leidde de wedstrijd bekwaam en gaf 3 gele kaarten aan spelers van Eemnes en van NVC kreeg v.’t Land geel voorgehouden.

NVC gaat de punten pakken, kijkend naar het vertoonde spel en passie waarmee werd gespeeld. Dit zal moeten gebeuren na een vrij weekend komende week.
    Op zaterdag 26 oktober komt ’t Vliegdorp naar Naarden toe, hopelijk blijven dan de punten daar dan ook.