• TRAININGEN

Twee keer per week trainen voor alle spelers bij NVC!
    NVC biedt elke speler twee keer per week een training aan. De trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers en NVC zet ook gemotiveerde eigen jeugd in uit hogere jeugdteams om de jongste jeugdleden te trainen. Zij worden hierbij begeleid en gecoacht door de hoofdtrainers en de NVC Technisch Jeugd Coördinatoren.

Trainingsschema
    Klik hier voor het actuele trainingsschema en indeling velden [update 01-09-2019]

Categorie Onder 8 - Onder 12
    De teams in de categorie JO8-12 hebben 1x per week een circuittraining en 1x per week een teamtraining.

• Circuittraining
      Bij een circuittraining wordt de spelersgroep opgedeeld in groepjes van 8 tot 10 personen. Op het veld worden verschillende oefeningen uitgezet en iedere groep start bij een verschillende oefening van de circuittraining. Na ca. 10-15 minuten wordt er doorgedraaid en na afloop van de training heeft iedere groep alle onderdelen doorlopen. De verschillende ‘stationnetjes’ van de circuittraining hebben een vaste trainer/begeleider. Het voordeel hiervan is dat deze trainer sneller in staat is de oefening op gang te brengen en de juiste accenten te leggen. Daarnaast doorziet de trainer snel eventuele valkuilen en weet daardoor de training op een juiste manier te leiden. Bij NVC wordt deze training begeleid door jeugdtrainers en op ieder veld is een hoofdtrainer aanwezig om het geheel in goede banen te leiden. Indien er te weinig trainers beschikbaar zijn, zal de club ook een beroep doen op ouders om incidenteel te ondersteunen.

Ieder jaar wordt het voetbalseizoen in 4 blokken verdeeld en krijgen de (ouders van) spelers via de eigen coach/leider een bericht om in te schrijven voor de training. Dit kan voor het hele seizoen, maar het is ook mogelijk om per blok in te schrijven. Met name de jongere jeugd heeft niet altijd de behoefte om al direct 2x per week te trainen. Iedere speler kan dit dus naar eigen wens en behoefte indelen, maar eenmaal ingeschreven gaan we ervan uit dat de speler ook wekelijks aanwezig is!

De circuittraining wordt gehouden op maandag van 17:30 tot 18:30.
    • Teamtraining
      De teams in de categorie JO8-12 krijgen een vaste trainer per seizoen voor de wekelijkse teamtraining. In de teamtraining wordt de nadruk gelegd op het samenspel binnen het team en de voorbereiding op de competitiewedstrijden op zaterdag.

De teamtraining wordt gehouden op woensdag van 17:30 tot 18:30.

De selectieteams JO11-1 en JO12-1 hebben 2x in de week een teamtraining (maandag en woensdag van 17:30 – 18:30).

Categorie Onder 13 - Onder 19
    De teams in de categorie JO13-19 krijgen een vaste trainer per seizoen en hebben 2x per week een teamtraining. In de teamtraining wordt de nadruk gelegd op het samenspel binnen het team en de  voorbereiding op de competitiewedstrijden op zaterdag.
    De trainingsduur van een teamtraining in deze categorie varieert van 1 uur tot 1,5 uur.

Vragen over de jeugdtrainingen kunt u mailen naar tjc@sv-nvc.nl.

• NVC Ledenwebshop