• Wederom wel de complimenten, maar geen punten

Door de nieuwe maatregelen mocht het grote legioen van NVC O16-1 niet naar de wedstrijd komen. De verslaggever moest het doen aan de hand van verhalen en uitgebreide apps van de teambegeleiding alsook aan de hand van het verhaal van zijn geblesseerde zoon, die de wedstrijd vanuit de dug-out mocht volgen.

De wedstrijd tegen Roda 46. De onbetwiste koploper in deze Divisie 5, die tot nu toe alle directe tegenstanders een pak slaag had gegeven. NVC O16-1 bungelde daarentegen onderaan de ranglijst. De verwachtingen waren dan ook niet al te hooggespannen in Naardense kamp.

Jesse kon beschikken over 14 spelers. Ook Boet leek weer speelklaar en zou sowieso starten. Alleen Camiel en Chris waren nog geblesseerd. Jesse had dus wel meer keuze, maar moest het dus nog wel doen zonder deze 2 beoogde basisspelers. Omdat Luciano zichzelf uit de basiself wist te schrappen, zou Jesse de volgende formatie het veld insturen:

Luckson op het doel. Achterhoede: Jort, Gijs, Yorick en Roel. Middenveld: Owen, Boet, Zine-Dinne en Tinos. Voorin Steven en Jochem. Teun, Pelle en Luciano op de bank.

Het thuisfront werd na 12 minuten via de Team app bericht dat het 0-1 was geworden. Nu een grote nederlaag bij iedereen werd gevreesd, was een doelpunt voor Roda 46 niet een onverwachts bericht. Volgens de teambegeleiding rook het doelpunt echter naar buitenspel. Hoe dan ook, NVC O16-1 moest aan de bak en deed dat ook.

Er ontspon zich een voetbalgevecht waarbij de nummer laatst niet onderdeed voor de nummer 1. Natuurlijk is Roda 46 het beste team van deze competitie. Niet al te grote jongens, maar allemaal technisch begaafd, snel, fel en veel voetbalinzicht. Bal inspelen en zelf doorlopen, 1 keer raken en veel positiewisselingen. NVC O16-1 speelde op zijn beurt compact, linies kort op elkaar en als het kon druk geven. Dat laatste is nog beter als dat wat verder naar voren kan, maar dat lukte niet altijd. Daardoor had Roda 46 wel iets de overhand, zonder nou echt grote kansen te creƫren. NVC O16-1 was evenwel ongekend fel, speelde met het hart en deelde op zijn beurt ook speldenprikken uit. Sterker nog, Owen had de 1-1 moeten maken oog in oog met de keeper. Rust 0-1 en daar mocht Roda 46 zich best gelukkig mee prijzen.

In rust werd afgesproken om hoger druk te gaan zetten. De achterhoede moest daarbij ook mee doorstappen. Dat voerde NVC O16-1 direct heel goed uit. Boet veroverde in de 43e minuut de bal en zijn schot werd half gekeerd door de keeper van Roda 46, waarna de rebound kaasie was voor Tinos, 1-1! Direct daarop nog een schotkans voor Tinos, maar dat schot miste kracht en richting.

NVC O16-1 maakte het de koploper lastig en die tegenstand had Roda 46 dit seizoen nog niet ervaren. Snel na rust kwam Teun in het veld. Inmiddels was er een vader van 1 van de jongens met een verrekijker bij de Duiven vereniging gaan staan om vanaf daar de wedstrijd te volgen. Hij zag dat Roda 46 weer iets sterker werd, ook al omdat het druk zetten door NVC O16-1 iets minder werd zodat Roda er wat doorheen kon voetballen. Grote kansen waren echter schaars. NVC behield de controle. Tot de 57e minuut. Een lange bal van Roda 46 belandde aan de zijkant van het strafschopgebied niet ver van de achterlijn, waar Luckson ietwat onnodig de aanvaller vloerde. Een beetje a la Van Breukelen in de EK Finale 1988. Dat liep toen echter beter af, want deze penalty werd wel verzilverd, 1-2.

Zo kreeg Roda 46 de voorsprong min of meer cadeau. NVC O16-1 bleef strijden voor een goed resultaat. Roda 46 had halverwege de tweede helft de buit nog lang niet binnen en dat was dit seizoen ook voor het eerst. Over en weer kleine kansjes. De 2-2 zou zomaar kunnen. Jesse ging het laatste kwartier 3-3-4 spelen. Alles of niets. Pelle en Luciano kwam er erin. Het mocht helaas niet baten. NVC O16-1 kon onvoldoende vuist maken. In de slotminuut brak Roda 46 uit en lag het achterin natuurlijk helemaal open. Iedereen was naar voren getogen om de gelijkmaker te forceren. Die uitval betekende 1-3 en dat was het slotakkoord.

NVC O16-1 wederom de complimenten, maar geen punten. De coach van Roda 46 vond NVC O16-1 hun sterkste opponent in Divisie 5 tot nu toe. NVC O16-1 speelde ook een sterke wedstrijd. Een paar spelers ontwikkelen zich en dat is goed om te zien. Nu nog zaak om dat te belonen met een positief resultaat. Volgende week Victoria uit. Mogelijk liggen daar dan kansen op de eerste 3-punter, maar in deze sterke Divisie 5 heb je alleen maar sterke tegenstanders.