• Nieuwe ingang

 • Werk aan de winkel voor NVC na nieuwe nederlaag bij Geuzen Middenmeer: 4-0

  De start van de competitie is tot op heden dramatisch voor NVC 1. Na 4 nederlagen staat de puntenteller nog op 0 na het verlies uit bij Geuzen Middenmeer. NVC reisde af naar de hoofdstad met slechts 14 fitte spelers van de selectie van 19, en belande in een sfeerloze regenachtige ambiance op sportpark Voorland.

  Toch was de ploeg gebrand op een goed resultaat, met wederom weer enkele noodzakelijke omzettingen. Na 5 minuten in de wedstrijd moest het strijdplan wederom worden omgegooid, aanvaller Tobias Ankone kon niet meer verder na een hamstring blessure.

  NVC speelde ondanks deze vroege omzetting gecontroleerd en met discipline, waardoor Geuzen Middenmeer maar moeilijk doorheen kon voetballen. NVC probeerde met uitbraken iets te forceren. Jesse v.h. Land kreeg een mogelijkheid na goed druk zetten, miste zijn inzet van grote afstand net de nauwkeurigheid. Het verhaal van NVC dit seizoen zit hem in de duelkracht. Daar waar een tegenstander een NVC speler afstopt met duelkracht, is dit bij NVC soms een stuk minder. Een van punten moeten echt uit de ploeg in de komende periode, hier zijn al vele tegengoals debet aan.

  Ook halverwege de eerste helft mocht een middenvelder zonder weerstand de 16 meter inlopen, strak voorgeven waar de Amsterdamse spits simpel de 1-0 mocht binnentikken. Een flinke tik voor de ploeg, omdat er tot die tijd niks werd weggegeven. Kort na de openingstreffer was het weer prijs, en een kopie van het eerste doelpunt. Nu mocht een middenvelder van ver in de 16 meter komen om doelman Brian Peters wederom te verschalken: 2-0. Het vertrouwen wat al broos was kreeg een flinke tik en NVC was zoekende en kon hier weinig tegenover stellen. Vlak voor rust was de nekslag voor de Naarders, na verkeerd wegwerken en dat men de bal met een hoogstandje een tegenstander wilde uitspelen, werd een dure derde rekening: 3-0. Nog voor de thee was NVC nog een keer gevaarlijk vanuit een vrije trap van Thijs Boeschoten waar de doelman veel moeite mee heeft.

  In de rust werd er kritisch, realistisch maar bovenal positief de boel weer enigszins gerepareerd. Iets wat de ploeg goed oppakte na de (afwezige) thee in de stromende regen.

  Na de rust deed de ploeg haar stinkende best om het resultaat om te draaien. Er werd onder aanvoering van lichtpuntje in deze wedstrijd Dennis v.d. Bosch weinig weggegeven. Jammer voor de ploeg was dat er een herhaling van zetten kwam op basis van de tweede doelpunt. Een Geuzen aanvaller kon van ver makkelijk doorlopen en Peters in de lange hoek verschalken: 4-0. Dit was ook de eindstand, met als conclusie dat NVC op dit moment te weinig bravoure toonde in deze wedstrijd en dat het gemis van een enkeling soms lastig kan worden opgevangen dor de ploeg. Er is dan genoeg werk aan de winkel voor de trainers en spelersgroep, waar ook het besef moet zijn dat NVC er niet rooskleurig voorstaat op dit moment, en dat je nu als groep wil gaan laten zien wat je in huis hebt, doormiddel onder andere van twee trainingsmomenten in de week.
  De ploeg staat na een reeks slechte resultaten onder druk uiteraard, maar dat kan zomaar weer anders zijn met een overwinning.

  \"We moeten eerst maar eens uit de negatieve spiraal komen waarin we nu zitten. We moeten het omdraaien\", beseft Frank Spermon. \"Als we van Overamstel winnen zaterdag, is dat goed voor het totale vertrouwen. Een zege is wat deze ploeg nodig heeft om de negatieve resultaten achter ons te laten. Win je niet, geen man overboord maar word het allemaal weer een dingetje. Met positieve benadering komen we verder dan afbranden is mijn idee. Daar ligt een mooie taak voor staf en spelers, opgeven nu al dat kan niet uiteraard, heb dan ook alle vertrouwen. \"