• Zwak NVC veel te laat wakker, en verliest van BVV’31: 4-2

NVC heeft zichzelf een slechte zaterdag bezorgd. De ploeg verloor in de eerste wedstrijd van het seizoenshelft in Blaricum met 4-2 van het frivole BVV’31. Bij de rust keek de ploeg uit Naarden al tegen een 2-0 achterstand aan en pas in de tweede helft begon de ploeg echt te voetballen en toonde eindelijk karakter, maar dat bleek te laat te zijn.
    Op het gezellige sportpark Oostermeent met veel supporters, miste NVC wat spelers onder andere: Michiel Foppen, Tobias Ankone, Sjoerd Peters en Melvin v.d. Grint, die zagen dat NVC ongelofelijk zwak startte aan de wedstrijd.

NVC had de bal eigenlijk nog nauwelijks aangeraakt of de ploeg stond al bijna op achterstand, maar doelman Brian Peters redde knap. In de 9e min was echter wel prijs. Eerst leek Jess vh Land de openingsgoal gaan maken voor de bezoekers, maar in de tegenstoot scoorde BVV uit een counter: 1-0. Ook na die goal bleef BVV de ploeg die het meest overtuigde. Wonnen elke eerste en tweede bal, en NVC bleef verrassend apathisch toekijken. Vreemd te noemen na de prima wedstrijd een week eerder tegen CTO. Na bijna een half uur spelen was het weer een counter die de 2e goal bracht na dom balverlies, en mocht de aanvaller vanuit buitenspelsituatie 2-0 maken. Voor de rust kon was het laatste wapenfeit voor NVC, maar en bal van Rutger de Bondt belande op de buitenkant van de paal.

NVC kwam beter uit de kleedkamer na de rust werd veel meer druk uitgeoefend. Tot grote kansen kwam het niet. Tot de 55e minuut, na een goede combinatie bracht Martijn Degenkamp de bal op het hoofd van Boris Havik: 2-1. BVV werd verder in de verdediging gedrongen, maar de diverse schoten van NVC wilden er niet in. Grote kansen waren er ook, diezelfde Degenkamp, Bas Koperdraad, Boris Havik en Thijs Boeschoten waren dicht bij een verdiende gelijkmaker.

BVV had het zwaar en bleek een kwestie van tijd tot capitulatie, maar vanuit een verkeerde inspeelpas kwam BVV in een keer voor de goal van Peters, maar was deze keer de minder in de 1 tegen , wat de beslissing betekende: 3-1. Dit was een mentale tik voor NVC. Toen ook nog de 4-1 kwam bleek de eerste wedstrijd op een farce uit te draaien. Dat Havik in de slotfase nog iets aan de stand kon doen, was niet eens een doekje voor het bloeden: 4-2.

“Heel teleurstellend, want deze nederlaag was onnodig al heeft BVV een leuke jonge ploeg met veel werklust. We hebben vooral van onszelf verloren. Na 9 trainingsweken hoopte ik dat we verder waren. We zitten in een proces en je merkt aan deze groep dat we nog wat tijd nodig hebben om te groeien\", concludeerde Spermon. Zaterdag neemt NVC het op tegen Zeeburgia. “Er ligt bij ons druk op die wedstrijd winnen of verliezen wij zijn nu eenmaal met een bepaald proces bezig maar willen wel resultaat. Maar we moeten meer karakter tonen vanaf minuut 1, dan hoef je niet achter de feiten aan, ze hebben wat goed te maken\", besluit Spermon.